دکتر حسن زاده در دومین کنفرانس تحول دیجیتال و سیستم های هوشمند: لار قابلیت تبدیل شدن به شهر هوشمند پایدار را دارد
دکتر محمد حسنزاده، رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، در مراسم افتتاحیه دومین کنفرانس ملی تحول دیجیتال و سیستمهای هوشمند با موضوع تحول مجازی و تصویرگری هوش مصنوعی برای تکامل تحول دیجیتال سخنرانی کرد.
دکتر حسنزاده با اشاره به اینکه تحول دیجیتال در سال 2021 توسط وی مطرح شده است، گفت: بنده معتقدم همانگونه که دیجیتالی کردن، مقدمه ورود به تحول دیجیتال و تحول مجازی است، در نهایت انسان دنیا را در قالب یک دنیای مجازی بازنمایی خواهد کرد. تحول مجازی یعنی متحول کردن فرایندها به کمک فناوری برای شکلگیری واقعیت مجازی.
وی در توضیح تحول دیجیتال ادامه داد: دنیا در حال تحول است و شاید بخش عمده آن فناوری دیجیتال باشد. سامانههای هوشمند زمان 24 ساعته ما را به 36 ساعت ارتقا داده است. تحول دیجیتال درنهایت به ما میگوید که چگونه اکوسیستم کار خود را با استفاده از فناوریهای دیجیتال غنیسازی کنیم به گونهای که ارزش بیشتری خلق کنیم. در طول تاریخ آن که متحول شده از این دنیای بزرگ عبور میکند و دیده میشود و آن که دیده نمیشود، وجود ندارد. تحول دیجیتال یعنی ما بدنههای فرایندی را با استفاده از فناوریهای ارتباطات و اطلاعات طوری سیال کنیم که از روزنه آن به دنیای بزرگ قابل عبور باشد.
رئیس ایرانداک درباره تفاوت تغییر و تحول اضافه کرد: تغییر با تحول متفاوت است. تغییر یک برنامهریزی با تداوم گذشته است ولی تحول دیجیتال یعنی برنامهریزی مبتنی بر انقطاع از گذشته. چیز دیگر شدن و خلق چیز دیگر.
وی جانمایی، توسعه قابلیت، هویتیابی، تثبیت جایگاه و رهبری را از گامهای تحول مجازی برشمرد و افزود: هوش مصنوعی در دو بعد انسانی با تجزیه بنیادی و ترسیم آینده زیست اخلاقی و فنی با ارتقای تحلیل و استدلال به ما کمک میکند. امروزه با ورود به مقوله تحول مجازی، هدفگذاری، ارزشگذاری و پایدارسازی مهم شده است. انسان برای نخستین بار در طول تمدن به عنوان راهبر به طبیعت رحم میکند. چون تسلط او بر طبیعت تکمیل شده است.
دکتر حسنزاده در پایان ظرفیتها و پتانسیل های مختلف شهر لار جهت ایجاد ” لار بعنوان یک شهر هوشمند” بیان کرد. وی در این خصوص توضیح داد: قرارگیری لارستان در کنار دریا، کهن بودن این دیار، تاریخ غنی لارستان، داشتن فرودگاه بین المللی و نوآوری هایی که در تاریخ لارستان دیده می شود می تواند آثار مثبتی برای هوشمندسازی این شهر باشد. حال برای هوشمندسازی نیاز به ایجاد کانون سیاست گذاری و اندیشه، ایجاد ستاد اجرایی هوشمندسازی، ایجاد شبکه پشتیبانی مردمی و شناسایی ظرفیت ها و اولویت بندی آنهاست. باید بدنبال این بود تا همه لار را به حساب بیاورند و در واقع این شهر دیده شود.
رییس ایرانداک در پایان گفت: با برنامه ریزی های کوتاهمدت و بلندمدت باید سند راهبردی برای این شهر تعریف کرد. مثلا می توان گردشگری درمانی، اقتصاد دیجیتال و ایجاد قطب هوش مصنوعی را در اولویت قرار داد که یکی از مکان هایی که می تواند تقویت کننده این اتفاقات باشد دانشگاه این شهر است. نتیجه این اتفاقات می تواند لار را بعنوان یک شهر هوشمند پایدار معرفی کند.